Közélet

A metróállomás közepét használta WC-nek a hajléktalan

Utálom a pofátlan hajléktalanokat. Azokat, akiknek semmi úti céljuk nincs, csak felszállnak a buszok, villamosokra és utazgatnak unalmukban. Azokat sem szeretem, akik illemhelynek használják a BKV járműveit vagy a megállóhelyeit. Olvasónk is egy olyan hajléktalannal találkozott, aki a földalatti vonalán a Vörösmarty utcai állomáson bokáig letolt nadrággal végezte a dolgát. A lenti levél is bizonyíték arra, hogy normális biztonsági őrökre minden metróállomáson szükség van.

Hello!

A budapesti tömegközlekedés rendszeres használójaként tisztában vagyok a körülményekkel. A széteső, koszos buszokat, az oxigénmentes 4-6-ost, a sci-fi regénynek beillő menetrendet megszoktam, ezekre nem is panaszkodnék. Inkább vannak az utasokkal problémáim, akik beállnak az ajtóba, nem engedik bezáródni az ajtót, stb, ellenőrökkel, egyéb BKV alkalmazottakkal számottevő összetűzésem nem volt, a blogon is meglepődve olvasom néha a történeteket.

A lényeg, ma (2009. június 5.) kb 10:30-kor a földalattin utazva a Deák Ferenc tértől a hősök teréig, a Vörösmarty utcai megállóban egy feltehetőleg hajléktalan nő (?) bokáig letolt gatyával éppen nagydolgot végzett (vagy már túl volt rajta, szagokból ítélve), diszkréten a falnak támasztva alfelét. Mindez lent a megállóban, még csak nem is a kijáratnál.

Régebben minden megállóban voltak ellenőrök, most csak néha a forgalmi csomópontokban (oktogon, hősök tere), meg is van az eredménye.

A földalatti Budapest egyetlen metróvonala, ami szépen néz ki, ráadásul Budapest jellegzetessége, egy picit lehetne rá vigyázni, nem hiszem hogy ellenőrhiány van a BKV-nál és emiatt nincs kapacitás hogy ezen a vonalon is legyenek.

Ezt a levelet a BKV ügyfélszolgálatának nem küldtem el, mert véleményem szerint fölösleges.

Üdv, Egy még fizető utas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik