Közélet

Nagyon óvatosan a 12-es villamosnál!

Reméljük, hamarosan eltűnnek Budapestről azok a villamosmegállók, ahol az utascsere nem járdaszigeten, hanem az úttesten zajlik.

A Görgey út felújításával léptünk egy nagyot, de van még tennivaló. Addig is tessék vigyázni – villamosozók, autósok, mindenki! István int óva.

A 12-es villamos pár hónapja indult újra a Görgey felújítását követően. A felújított szakaszon eddig az úttest közepén lehetett felszállni a villamosokra, ez a probléma a felújításnak köszönhetően megoldódott.

A Görgey útról a felújítás előtt és után készült fotópáron tökéletesen látszik, miről van szó (Fotó: BKK)
A Görgey útról a felújítás előtt és után készült fotópáron tökéletesen látszik, miről van szó (Fotó: BKK)

A rákospalotai szakaszon viszont a helyzet változatlan, a Fő úti és a Sződliget utcai (vagy ahogy a BKK újonnan hívja, Géza fejedelem téri) megállókban továbbra is az úttest közepén áll meg a villamos.

Ebből már korábban is voltak konfliktusok, hiszen az autósok nem a türelmükről híresek, és gyakran behajtanak a fel- és leszálló utasok közé, hogy megelőzzék a villamost. A mai eset annyiban volt más, hogy az autós még le is dudálta a leszállókat, a villamosvezető pedig kifejezte a véleményét.

Szerencsére sikerült elkerülni a gázolást, de a feszültség a következő megállónál óriási nevetésbe és tapsolásba torkollott: a villamost balról, szirénázva kikerülte egy rendőr, és már intette is le az idióta autóst.

Minden nap viszont nincs ott rendőr, így aztán továbbra is az utasok közé fognak hajtani, ami nem túl szerencsés. A lassan járj, tovább érsz mondás viszont ma beigazolódott: ha az autós kicsit várt volna, nem lett volna belőle rendőrségi ügy, de ezt ő már csak tudja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik