Közélet

Mégis megvalósul a Budai Fonódó villamoshálózat mindkét ága

A Főváros és a BKK elfogadja az NFÜ javaslatát a projekt két ütemre bontására és tartalmának bővítésére.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ is megkapta az elmúlt hetek szakmai egyeztetései és javaslataink nyomán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által elkészített kompromisszumos javaslatcsomagot a Budai Fonódó projekt megvalósítására vonatkozóan. Ennek lényege az, hogy a projekt két ütemre válik szét, azonban a Főváros és a BKK által mindvégig fontosnak tartott és a szakmai vélemények szerint is indokolt, de a II. kerület által korábban ellenzett Bem rakparti villamosszakasz a tervek pontosítását követően megvalósul.

A javaslatcsomagra válaszul Tarlós István főpolgármester ma levélben jelezte annak elfogadását Petykó Zoltán NFÜ-elnök felé, jelezve, hogy az csak úgy történhet, hogy a két ütemre szétválasztott beruházás mindkét támogatási szerződését egyidejűleg kötik meg a felek. Tekintettel arra, hogy a mai képviselőtestületi ülésén közleményük szerint a II. kerületi Önkormányzat is elfogadta a megoldási javaslatokat, úgy tűnik, végre  a megvalósulás szakaszába léphet Budai Fonódó villamoshálózat megteremtését célzó projekt.

Az NFÜ javaslatcsomagját és a Főváros válaszát a budapest.hu oldalon közzétettük, tájékoztatott Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik